vrijdag 1 juni 2012

Tennisballetjeseendjes-update

In dit vorige blogbericht liet ik jullie al kennismaken met een stel donzige tennisballetjes bij de buren. Ondertussen zijn we een paar weken verder.
Mama en papa eend kijken trots toe hoe eendje al flink rondstapt en van tennisballetje uitgroeit tot een 'ons-aller-hartveroverend' lief eendje ... ja, je leest het goed, hoe eendJE... broertje heeft het jammer genoeg niet overleefd. Gerard (lees: onze buurman) vertelde dat hij buiten de draad was geraakt, belaagd werd door 2 katten en toen hij broertje weer in het hok kreeg, was het te laat... te lang van huis geweest en mama eend keek er niet meer naar om... Moeder Natuur kan dus ook best wreed zijn.

Maar deze flinke rakker heeft het wel overleefd... jaagt dapper achter de kippen aan, aapt mama en papa al deftig na en strekt en plooit zijn nekje als we in de buurt komen (denkt hij nu echt dat hij ons hiermee wegjaagt? :-)) ... en maakt waarachtig al kleine blaasgeluidjes! Schattig toch?
Spartel spetter, ook de eerste zwempartij is het ieniemieniezwembad-drinkbakje is achter de rug ... en moeder en vader eend zagen dat het goed was ... oh wat wordt hij groot!


... en ik ... ik heb weer even 10 minuten staan genieten ...

10 opmerkingen:

 1. Prachtig die moeder natuur en ook zo een grote rijkdom.
  Hebben de kinderen hem nog geen naam gegeven, meneer donsje, en dat blazen bij zo een kleintje is inderdaad grappig, dat dat daar gewoon inzit :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat sneu dat broertje eend het niet heeft overleefd.
  Maar heerlijk om te zien hoe deze drie zich presenteren
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we zitten precies allemaal met kleintjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooh kei schattig. en inderdaad..10 min genieten.. je hebt geen dikke bankrekening nodig om van het leven te genieten hé... als je rondkijkt, zie je soms zoveel schoner dingen waar je anders misschien gewoon aan voorbij gaat.xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zal precies naar Ardooie moeten komen om dit schouwspel gade te kunnen slaan. Schattig toch zenne; X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi familie-eendjes geluk, zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!
Liefs, Trui